SSPR Wachtwoordherstel

Wanneer je onverhoopt je wachtwoord kwijt bent wil je deze zo snel mogelijk herstellen. Dat kan eenvoudig, zonder tussenkomst van onze helpdesk, via de Self-Service Password Reset (SSPR). Deze wachtwoordherstel optie is gelinkt aan je Office 365 account. Je koppelt je persoonlijke e-mailadres en telefoonnummer om in geval van nood een persoonlijke tweestapsverificatie te voltooien. Zo behoud je de controle over je eigen Office 365 account en ben je bij verlies van je wachtwoord snel weer op weg.

SSPR inrichten

De voorbereiding heeft Asista voor je gedaan. Aan jou alleen nog de taak om je persoonlijke e-mailadres en telefoonnummer te koppelen.

De herinnering om SSPR in te stellen ontvang je vanzelf. Bij het inloggen op je Office 365 account wordt je gevraagd om een extra telefoonnummer en e-mailadres op te geven. Kies bij het instellen voor een persoonlijk e-mailadres en telefoonnummer. Je hebt deze gegevens niet nodig om dagelijks in te loggen, echter kan hier je identiteit mee worden geverifieerd indien je je wachtwoord kwijt bent. Staan beide vinkjes op groen, dan ben je klaar!

Gegevens controleren

Je hebt de controle om je SSPR-gegevens zelf aan te passen.

Door je persoonlijke gegevens up-to-date te houden behoud je altijd de mogelijkheid om zelf je wachtwoord te herstellen. Bezoek het SSPR Setup portaal om je e-mailadres en telefoonnummer aan te passen. Je voltooit een (zakelijke) tweestapsverificatie om toegang te verkrijgen tot jouw SSPR instellingen.

Wachtwoord kwijt?

Herstel je wachtwoord zonder tussenkomst van de Support Desk.

Probeer je in te loggen op je Office 365, maar ben je je wachtwoord kwijt? Klik dan op Wachtwoord vergeten. Je krijgt vervolgens de optie om je persoonlijke e-mailadres of telefoonnummer in te voeren. Gebruik hiervoor de gegevens je tijdens de SSPR Setup hebt opgegeven. Je ontvangt een e-mail of SMS met een tweestapsverificatie-code, waarna je zelf een nieuw wachtwoord kunt kiezen.